top of page
Den blandede landhandel/
Arrangementskataloget:

 

Eventyrskufferten:

 

I samarbejde med børnene skaber jeg et nyt eventyr, som undervejs bliver illustreret på et stort stykke papir. Efterfølgende rentegner jeg illustrationerne, og børnene får efter et stykke tid et hæfte med det illustrerede eventyr, som kan læses igen og igen.

Varighed: ca. 1 time

Pris: 2500 kr (+transport og moms)

Antal børn: 5-25 børn

Alder: 3-6 år

 

Sansecirkus for de mindste:

 

  1. De 5 sanser: Med sang, tegning og noget for alle sanser gennemgår vi de fem sanser på et niveau, hvor alle små kan følge med og bliver fangede.

  2. Mit vejr: Vi skal se på forskelligt slags vejr – solskin, regn, torden, blæst og stille sne – mens vi bruger alle vores sanser.  Jeg vil tegne, og vi skal sammen synge, lytte, føle, lugte, smage og have vind i håret.

  3. Modsætninger: Vi undersøger stort og småt, blødt og hårdt, let og tungt, rundt og firkantet, lyst og mørkt gennem sang, tegning og at se, røre ved og tale om modsætninger

  4. Min hverdag: Vi skal se på en ganske almindelig dag, hvor vi skal op, i dagpleje eller vuggestue, spise. lege og sove. Vi synger sammen og bruger alle sanserne.

  5. Fødselsdage: Bamsen Bamsette har fødselsdag. Det skal vi fejre på bedste manér. Vi holder hendes fødselsdag med sang, gave, masser af flag og lidt mundgodt.

  6. Det lille kunstcirkus: Hvad er kunst? Vi skal undersøge forskellige slags kunst som maleri, skulptur og tegning tilsat lidt magi og eventyr og en masse sanseindtryk.

 

Alle sansecirkusforestillinger er sprogstimulerende, og man får altid en sang med hjem, som kan synges ved andre lejligheder, og derved bliver emnet og sproget knyttet endnu stærkere sammen.

Varighed: 45-50 min. (alt efter hvor meget børnegruppen kan holde til)

Pris: 1500 kr (+ transport og moms)

Antal børn: max 50 børn

Alder: 0-3 år​

 

Remser og rim, sakse og lim:

 

Med udgangspunkt i velkendte remser som ”Nede i Fru Hansens kælder” og ”Dig og mig og vi to” undersøger vi, hvad rim er, og vi gør dem konkrete på fine plancher ved hjælp af udklip fra blade og tidskrifter til fine collager, som må tages med hjem. Da remser og rim som bekendt er sprogstimulerende og førlæsningsunderbyggende, er dette forløb ideelt til storebørnsgrupper fra børnehaver, men kan også laves for yngre grupper.

Varighed: 1 time

Pris: 2000 kr (+transport og moms)

Antal børn: 12-15 børn

Alder: 4-6 år

 

Syng og leg med de mindste:

 

Dette forløb kan både bruges til børn og forældre og til vuggestuer og dagplejere. Vi synger fagtesange og laver små sanglege.

Varighed: 45 min. - 1 time

Pris: 1500 kr (+transport og moms)

Antal: max 50 børn

Alder: 0-3 år

 

Mødregruppecafé:

 

  1. Den første dialogiske læsning: Kan man læse godnathistorier for en baby? Ja, det er aldrig for tidligt at gå i gang. Og man kan lige så godt komme godt fra start ved allerede fra begyndelsen at lægge op til den dialogiske læsning. Men hvordan læser man dialogisk med en baby? Og hvordan fortsætter man, når de begynder at få mere og mere sprog? Det vil jeg forsøge at svare på. Det bliver selvfølgelig i en dialogisk form.

  2. Babys første håndaftryk: Jeg kommer forbi og laver fine aftryk af babys hånd og også gerne fod, som kan hænges op på væggen derhjemme eller gemmes til evigt minde. Jeg illustrerer gerne rundt om aftrykkene efter forældrenes ønske med små motiver, dato og navn.

 

Varighed: 30-45 min (der skal også være tid til kaffe og hygge ved en mødregruppecafé, men jeg kan sagtens lave det længere, hvis der er ønske om det)

Pris: 2000 kr (+ transport og moms)

Antal: ideelt 10-20 børn og 10-20 mødre (men det gør ikke noget, hvis der er lidt flere)

Alder: babyer og mødre/fædre

 

Kulturagenten -omrejsende kulturformidling til skoleklasser:

 

Har I lyst til at få besøg af Kulturagenten?

Kulturagenten tager ud på skoler med kufferten fuld af kunst og kultur og med luppen fremme for at undersøge alle kunstens detaljer.

En agent kan hemmelige koder. Kulturagenten kan kunstens og kulturens hemmelige koder. Og nogle af dem, vil hun lære eleverne, som på den måde bliver miniagenter inden for et bestemt område.

I kan fx vælge ”Sådan ser jeg ud”. Dette forløb handler om portrætter i samarbejde med kunstmuseet ARoS. Kulturagenten viser billeder fra museets samling men har også rekvisitter, små lege og noget for alle sanser med.

Forløbet består af to moduler; Formidling af ARoS’ materialesamling samt en workshop, hvor eleverne sammen med Kulturagenten skaber digitale portrætter, som i tiden efter besøget vil blive udstillet digitalt i ARoS’ formidlingsafdeling, så eleverne fx kan vise dem frem, hvis de besøger ARoS med deres familie.

Forløbet rummer i sig selv mange Fælles Mål inden for fagene billedkunst og dansk. Forud for forløbet udarbejdes desuden specifikke læringsmål i et samarbejde mellem Kulturagenten og den pågældende lærer.

Kulturagentens besøg i undervisningen er et Åben Skole forløb, der har til formål at åbne kunstmuseets verden for eleverne og give dem større fortrolighed med, hvad man kan finde dér.

Varighed og pris varierer alt efter, hvor dybdegående et projekt man ønsker sig og aftales med Kulturagenten inden projektets start.

Foredrag til forældre:

 

Det første sprog (0-3 år)

Hvordan hjælper vi sproget frem hos vores børn, fra de er helt små? At give dem sikre og veludviklede sprogkompetencer med sig ud i livet er en stor gave. Men hvordan griber vi det an lige fra starten? Jeg giver ideer til tilgange og redskaber, der kan give de mindste et veludviklet sprog. 

 

Sans med dit barn 

Sans med dit barn handler om, hvordan man kan inddrage sanserne i hverdagens samvær med barnet. Den gode forbindelse mellem barn og voksen gennem fælles sansninger giver både barnet en masse viden om verden og et positivt samvær med os voksne. Derudover styrker det barnets udvikling og sprog, og samtidig er det en rigtig god måde at aflede barnets opmærksomhed på, hvis der er en konflikt under opsejling.

Den første læsning (4-7 år)

Allerede i 4 års alderen er mange børn gode læsere. De læser billeder, piktogrammer og symboler. Men hvordan får man overført disse evner til skriftsproget? Hvordan understøtter vi som forældre den første spirrende læsning på en god og konstruktiv måde? Jeg fortæller om den første læseudvikling og giver ideer til, hvordan vi som forældre hjælper læsningen godt på vej.

 

Pris: 3000 kr (+transport og moms)

Varighed: i udgangspunktet 60 min - men det kan ændres efter aftale

Målgruppe: forældre, pædagoger og andre interesserede

 

Kitte Kry – en julemonolog:

 

Jeg levendegør Astrids Lindgrens klassiske og meget julehyggelige fortælling om Kitte Kry og hendes stakkels mormor, der brækker foden og må få hjælp af den kry Kitte. Jeg fortæller som Kitte Kry i kostume og deler polkagrise ud til børnene til sidst.

 

Pris: 2500 kr. (+ transport og moms)

Antal: max 50 børn + forældre/pædagoger

Alder: 3-7 år

 

Fortællingsteater:

 

Jeg varetager gerne alle typer oplæsning og fortælling, også gerne den dialogiske. Hvad der skal fortælles eller læses op, kan aftales i samarbejde med jer.

Jeg fortæller fx "Godnat, Amalie" af Russell Hoban, som om jeg er Amalie med dramatisering og enkelte rekvisitter.

 

Pris: 1000 kr. (+transport og moms)

 

Forsanger på Små synger sammen dag eller andre sangdage:

 

Jeg er gammel kirkesanger og har også medvirket i musicals. Jeg kan et hav af børnesange men læser også noder, så jeg er frisk på at lære en ny. Jeg spiller ikke selv noget instrument, men det bliver bare mere festligt, hvis nogen griber en guitar.

 

Pris: 1000 kr. (+transport og moms)

 

Udstillinger:

 

Sanseudstillinger:

 

Jeg har lavet en del sanseudstillinger i min tid som børnebibliotekar med udstillingsarkitektur i baggagen fra min uddannelse som kunsthistoriker. Ideen er grundlæggende, at når sommerferien (eller en anden ferie) bliver våd og kold, kan man tage på børnebiblioteket og opleve en sanseudstilling, som tager udgangspunkt i et børnebogsunivers. Jeg har blandt andet lavet ”Cykelmyggen Egon” og ”Cirkeline” udstillinger. De er i høj grad sanselige, og der må leges, røres, læses og læres i udstillingen.

 

Alletiders børnebøger udstilling:

 

En anden udstilling, jeg før har haft succes med, er en lokal børnebogsudstilling, hvor jeg har udstillet børne- og ungdomsbøger gennem tiderne ved siden af indsamlede lokale udtalelser om yndlingsbøger fra børn, unge, voksne og ældre.

 

Varighed: lige så lang tid I har lyst

Prisen bliver beregnet som en timepris og afhænger også af valg af materialer, men udstillingsplanlægningen kan også udformes som et samarbejde, hvis I har lyst og mulighed for det, så bliver mit honorar lidt lavere.

 

Kreaworkshops:

 

Tegneworkshop – traditionelt eller manga

Knapper på mange måder: Pynt til vinduerne eller sjove detaljer på tøjet. En knap kan bruges til mange ting.

Julepynt med tapet: tapeter er smukke og meget populære lige nu. Vi laver julepynt med tapeter, knapper, broder, rossetter og andet glitterstads.

Seje krus: Hvem vil ikke gerne have sit helt eget seje krus? Eller måske skal mormor have en gave, hun bliver rigtig glad for.

Flotte T-shirts: Lav din helt personlige t-shirt med skabeloner og tekstilmaling på spraydåser.

Gakkede gækkebreve: Gækkebreve er sjove og altid gode at sende for drille og måske få et påskeæg retur. Men det er endnu sjovere, hvis du gækker med gak og laver de skøreste gækkebreve. Vi hjælper hinanden med at finde på.

 

Varighed: 1-3 timer (efter ønske)

Pris: 2000-3000 kr. alt efter materialevalg (+ transport og moms)

Antal: 10 børn ad gangen – gerne flere hold efter hinanden

Alder: 7-15 år

 

For de voksne:

 

Jeg holder også foredrag om samtidskunst og forskellige kunsthistoriske perioder og DIY workshops for voksne. Kontakt mig for nærmere information. Prisen for to gange 45 min foredrag om kunst er 3-4000 kr. (+transport og moms) afhængigt af emnet.

 

 

 

bottom of page